Wanneer is het handig om een storyboard te gebruiken om een verhaallijn uit te werken? Hoe gebruik je een storyboard?
Een storyboard hoeft geen uitgebreid kunstwerk te zijn. Het maken van het perfecte verhaallijn op papier begint vaak met een overzichtelijk storyboard sjabloon. Met onze gebruiksvriendelijke storyboards kun je een visueel verbluffend verhaal maken dat uiteindelijk meerdere malen je publiek zal blijven boeien.
Hier is hoe je zelf een verhaal creert met een storyboard:
- Download en wijzig een Storyboard-sjabloon: Teken een reeks rechthoeken op een stuk papier, alsof je een stripverhaal aan het maken bent, en laat ook ruimte voor notities of regels van het script onder elke rechthoek.
- Voeg je script toe: schrijf onder elke rechthoek de regel met het script of de dialoog die overeenkomt met die scène.
- Schets een interessante verhaallijn: geef beweging aan met een pijl van basisfiguren. Een slechte tekening is beter dan geen tekening! U kunt ook bestaande afbeeldingen gebruiken en deze in het verhaal plakken.
- Voeg notities toe aan het verhaal voor spelers/lezers: voor elke scène moet je enkele keynotes plaatsen, een beschrijving van wat er gebeurt, camerahoeken of bewegingen en eventuele speciale effecten. (inclusief audio zoals muziek of geluidseffecten). Achtergronddetails zijn handig om ervoor te zorgen dat de rol goed wordt uitgevoerd door de acteurs.
Tot slot, wees niet te voorzichtig bij het kiezen van storyboards. Hier zijn nog een paar tips voor storyboards:
- Kijk wat voor storyboard templates er beschikbaar zijn en zorg ervoor dat het aansluit bij uw behoeften.
- Wees niet bang om in het begin snel en slordig te tekenen of te schrijven, vooral als je je geïnspireerd voelt en je ideeën op papier moet zetten.
- Trial-and-error is de sleutel. Het is normaal om heen en weer te gaan terwijl je aan je ideeën op storyboards werkt, het hoort allemaal bij het proces.
- Vergeet niet om plezier te hebben met je storyboards, ze zijn eigenlijk het perfecte hulpmiddel om je fantasie de vrije loop te laten.
- Het is gebruikelijk om rechthoeken in dezelfde beeldverhouding als video te gebruiken, zoals: 16:9, en vervolgens elke rechthoek te nummeren voor gemakkelijke verwijzing in discussies.
- Maak gebruik van de standaard opnametypes die in de video worden gebruikt voordat u begint met bewerken.
- Visualiseer je verhaal in 3D, ook al ben je gewend om 2D-tekeningen te maken op het storyboard.
- Maak onderwerpen/objecten op de achtergrond kleiner, zodat ze verder weg lijken.
- Knip je storyboards uit en zet ze weer in elkaar om te experimenteren met volgorde en verhaal.
- Gebruik het voltooide storyboard om een hoofdopnamelijst te maken. Als je op deze manier werkt, is de kans groot dat er niets over het hoofd wordt gezien tijdens de productie.
- Houd het storyboard zo eenvoudig mogelijk, zodat iedereen het begrijpt,
- Zorg ervoor dat u het eindproduct na de definitieve snede met alle betrokkenen deelt!
Deze storyboard-sjablonen zijn ontworpen door professionals en kunnen voor elk project worden gebruikt, van films tot boeken.
Download dit gratis storyboard sjabloon en ga vandaag nog aan de slag om je verhaal vandaag tot leven te laten komen!