Visgraatdiagram


visgraatdiagram Hauptschablonenbild
Klicken Sie auf das Bild zum Vergrößern

Speichern, ausfüllen, drucken, fertig!
Hoe maakt u een visgraatdiagram of oorzakelijke analysis in Excel? Download direct deze professionele Visgraatdiagram Excel template!


Verfügbare Gratis-Dateiformate:

.xls


Weitere verfügbare Sprachen:

 • Dieses Dokument wurde von einem Professional zertifiziert
 • 100% anpassbar


  
Benutzer-Bewertung: 7

Malware- und virenfrei. Gescannt von: Norton safe website


Business Unternehmen project management Projektmanagement fishbone diagram Fischgrätendiagramm fishbone Gräten timeline Zeitleiste Excel Technology Technologie Employees Angestellte Diagram Diagramm Managers Manager Root Cause Analysis Ursachenanalyse Quality Qualität fishbone diagram sample Fischgrätendiagramm Beispiel sample fishbone diagram Beispiel Fischgrätendiagramm fishbone diagram example Fischgrätendiagramm Beispiel fishbone diagram model Fischgrätendiagrammmodell fishbone diagram excel Fischgrätendiagramm Excel fishbone diagram xls Fischgrätendiagramm xls fishbone diagram in excel Fishbone Diagramm in Excel how to make fishbone diagram Fischgrätendiagramm erstellen projetmanagement Projektmanagement ishikawa diagram Ishikawa Diagramm diagram fishbone Diagramm Fishbone fisbhone Gräten herringbone diagram Fischgrät Diagramm excel templates excel vorlagen Excel templates for business best excel templates beste Excel Vorlagen project management excel templates Projektmanagement Excel Vorlagen ishikawa diagram template ishikawa excel diagram ishikawa excel diagram template use of ishikawa diagram ishikawa diagram is also known as fishbone analysis cause and effect diagram example cause effect diagram example cause effect diagram fishbone diagram pdf fishbone diagram template excel fishbone diagram cause and effect cause and effect analysis analysis template analysis method excel template analysis excel template analysis method excel herringbone fishbone analysis ishikawa fishbone analysis kaoru ishikawa timeline diagram Zeitdiagramm timeline example Zeitleiste Beispiel ishikawa diagramsjabloon ishikawa excel diagramsjabloon gebruik van ishikawa diagram ishikawa diagram is ook bekend als visgraat analyse voorbeeld van oorzaak en gevolg diagram voorbeeld van oorzaak gevolgdiagram oorzaak gevolg diagram visgraatdiagram pdf visgraatdiagramsjabloon excel visgraatdiagram oorzaak en gevolg visgraatdiagram analyse van de oorzaak oorzaak en gevolg analyse analyse sjabloon analysemethode excel sjabloon analyse excel sjabloon analysemethode excel visgraat visgraat analyse ishikawa visgraatanalyse tijdlijn tijdlijndiagram tijdlijn voorbeeld

Hoe maakt u een visgraatdiagram of oorzakelijke analysis in Excel? Download direct deze professionele Visgraatdiagram Excel template!


Een Ishikawa-diagram (ook bekend als Fishbone-diagram, visgraatdiagram, Cause-Effect-diagram) is een overzicht dat de oorzaken van een effect of gebeurtenis visualiseert en wordt vaak gebruikt in productie en productontwikkeling. De naam Fishbone-diagram is gegeven vanwege zijn vorm die met weinig fantasie lijkt op de doorsnede van een vissenskelet. Dit stelt de ontwerpers of managers in staat om de verschillende activiteiten die in een proces worden ondernomen te schetsen, visualiseert waar zich problemen met de kwaliteitscontrole (QC) kunnen voordoen en bepaalt welke middelen op specifieke momenten tijdens de ontwikkeling nodig zijn.


Ishikawa-diagrammen werden populair in de jaren zestig door Kaoru Ishikawa. Hij wordt beschouwd als de pionier van kwaliteitsmanagementprocessen op de Kawasaki-scheepswerven en werd een van de grondleggers van het moderne management zoals we dat nu kennen. Het basisconcept van oorzaak-en-gevolganalyse werd echter voor het eerst gebruikt in de jaren 1920, beschouwd als een van de zeven basisinstrumenten om kwaliteitscontrole uit te voeren.

Voordelen van het werken met Visgraatdiagram:

 • Identificeert snel meerdere keren de hoofdoorzaak in dezelfde of een andere causale boom.
 • Zeer visueel brainstorminstrument, leidt tot synergie van de brainstormgroep die verdere voorbeelden van grondoorzaken kan detecteren.
 • Maakt het mogelijk om in 1 overzicht alle relevante oorzaken tegelijk te zien.
 • Perfecte visualisatietool om samenvattingen te presenteren voor het topmanagement en belanghebbenden voor het presenteren van problemen.

Nadelen van Visgraatdiagram;

 • Onderlinge relaties tussen oorzaken zijn niet gemakkelijk te identificeren.
 • Er kan geen gewicht worden toegekend aan complexe defecten/problemen die veel van de oorzaak kunnen verklaren. Dit is lastig visueel overzichtelijk weer te geven.

Adequate communicatie is essentieel in projecten, om waarheidsgetrouwe en accurate informatie-uitwisseling te hebben om ervoor te zorgen dat programmamanagers of projectmanagers in staat zijn om rationeel en correct beslissingen te nemen. Voor die individuen, die de grootste impact hebben, hebben, wat wij noemen, een "high-performance mindset" en werken altijd met heldere en professionele projectmanagement templates om hun doelen sneller te bereiken!

De visgraatdiagram diagram staat ook bekend als:

 • Ishikawa visgraatdiagram;
 • Oorzaak-en-gevolgdiagram;
 • Fishikawa-diagram;
 • Oorzaakanalyse;
 • Oorzaak-gevolg analyse;

Het Ishikawa-diagram wordt vaak gebruikt voor productontwerpdoeleinden of het voorkomen van kwaliteitsgebreken om mogelijke factoren te identificeren die een algemeen effect veroorzaken. Elke oorzaak of reden voor onvolmaaktheid is een bron van variatie. Oorzaken worden meestal gegroepeerd in hoofdcategorieën om deze bronnen van variatie te identificeren en te classificeren. Het zal u helpen uw doelen te bereiken door het belangrijke doel en de ondersteunende doelen te visualiseren.

Voel je vrij om deze Visgraat-sjabloon te downloaden, die garandeert dat je tijd, kosten en moeite bespaart en u in staat stelt om het volgende niveau van succes in u project, werk en bedrijf te bereiken! Deze Excel-sjabloon voor een visgraatdiagram helpt u om het volgende niveau van succes in uw werk en bedrijf te bereiken. Bekijk direct dit template voor een professioneel Visgraatdiagram! Het gebruik van onze zakelijke templates garandeert dat u tijd, kosten en inspanningen bespaart en helpt u het volgende niveau van succes te bereiken in uw opleiding, werk en bedrijf!


Download nu deze Ishikawa-diagram XLS template en begin met het maken van uw eigen oorzaak-gevolganalyse.HAFTUNGSAUSSCHLUSS
Nichts auf dieser Website gilt als Rechtsberatung und kein Mandatsverhältnis wird hergestellt.


Wenn Sie Fragen oder Anmerkungen haben, können Sie sie gerne unten veröffentlichen.


default user img

Verwandte Vorlagen


Neueste Vorlagen


Neueste Themen


Mehr Themen