Vrachtbrief TemplateWat is het doel van een vrachtbrief? Wie maakt de vrachtbrief? Wat zijn de belangrijkste functies van cognossement? Zoekt u een concept vrachtbrief (B/L) om zelf op te maken? Download dan nu deze Bill of Lading Vrachtbrief template!

Dit B/L vrachtbrief template helpt u bij uw communicatie met uw klanten, ontvangers en logistieke partners. Het kan worden gebruikt als conceptversie of kan worden aangepast voor rederijen die een nieuw vrachtbrief sjabloon nodig hebben.

Wat is een Bill of Lading (vrachtbrief)?
Een B/L cognossement is een vrachtdocument waarin de eigendom van de goederen wordt vermeld en dat oorspronkelijk is opgesteld en verstrekt door een kapitein, later een rederij, en een verklaring en beschrijving van de geladen goederen voor de eindbestemming. Bij aankomst dient de rekening als eigendomsbewijs, dit is meestal een nieuwe eigenaar op de bestemming. De goederen kunnen dan in ontvangst worden genomen op vertoon van de originele cognossement.

Een vrachtbrief heeft drie hoofdfuncties:

  • Titel die recht geeft op levering: men moet een origineel cognossement kunnen voorleggen om de goederen in de haven van bestemming op te eisen.
  • Ontvangst van goederen: vanaf het moment dat de goederen aan boord zijn ontvangen, tekent de kapitein of agent het cognossement.
  • Bewijs van de voorwaarden van de vervoerovereenkomst: de gedetailleerde voorwaarden van de overeenkomst staan ​​op de achterzijde van de factuur.

Het gebruik van ons vrachtbrief template garandeert dat u tijd, kosten en moeite bespaart!


DESCARGO DE RESPONSABILIDAD
Nada en este sitio se considerará asesoramiento legal y no se establece una relación abogado-cliente.


Deja una respuesta. Si tiene preguntas o comentarios, puede colocarlos a continuación.


default user img

Plantillas relacionadas


Plantillas más recientes


Temas más recientes


Lee mas