Kennisgeving aan werknemer prestatiebonus reductie


Hauptschablonenbild
Cliquez sur l'image pour zoomer

Enregistrer, Remplir les champs vides, Imprimer, Terminer!
Hoe deelt u mede aan uw slecht presterende werknemer dat ze dit jaar geen bonus krijgen?


Formats de fichiers gratuits disponibles:

.docx


  • Ce document a été certifié par un professionnel
  • 100% personnalisable


  
Évaluation du modèle: 8

Aucun Malware/Virus trouvé, scanné par: Norton safe website


HR RH notice to employees of bonus cancellation avis aux employés de l'annulation de bonus bonus letter to employee bonus not received letter

Hoe deelt u mede aan uw slecht presterende werknemer dat ze dit jaar geen bonus krijgen?

De groei van een bedrijf heeft veel stappen en vereisten om vooruit te komen, en een cruciaal onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de HR taken om uw medewerkers te stimuleren. Het hebben van een HR-manager of -afdeling binnen uw bedrijf vereist inspanning en kennis, en kan, afhankelijk van de grootte en de branche, dan kan het al snel overweldigend worden.

Zo kan er zich de situatie voordoen dat een personeelslid slecht presteert. Deze bonusmededelingsbrief classificeert als een voorbeeldbrief zoals deze direct vanuit uzelf of vanuit uw Human resources (HR) kan worden gestuurd in zo een situatie.

Indien u zoek bent naar schrijftips hoe om te gaan met het verminderen of annulering van een jaarlijkse prestatiebonus van een medewerker wegens ondermaatse resultaten, dan kunt u deze brief bestuderen. De brief is opgesteld in zeer eenvoudige taal en bevat geldige redenen waarom een bonus reductie plaatsvindt. 

Het is belangrijk om te overwegen of u de brief op een beleefde manier moet schrijven, waarin staat dat dit de laatste waarschuwing is, of dat u besluit een zachtere aanpak te volgen.

Binnen een organisatie beheert de personeelsafdeling haar medewerkers vanaf het begin: door personeel te selecteren en aan te werven (cv's doorzoeken, sollicitaties en interviews af te nemen), hen onboarding en training te geven, functioneringsgesprekken te voeren (KPO-setting, jaarlijkse evaluatie, enz.) , al het arbeidsgerelateerde papierwerk, en regelt tot slot ook de beëindiging van de werknemers. Ze moeten toezicht houden op de eerlijke arbeidspraktijken van de organisatie, het HR-handboek, de veiligheid op de werkplek, secundaire arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie en vakantietijd.

Wij ondersteunen u en uw bedrijf door deze Human Resources-documentsjabloon te verstrekken, waarmee u een perfecte sjabloon kunt maken! Deze aankondigingsbrief met minder prestaties en minder bonus is opgesteld door HR-professionals, intelligent gestructureerd en gemakkelijk te navigeren. Let goed op de inhoud ervan, om er zeker van te zijn dat het aan uw eigen behoeften voldoet.

Download nu deze voorbeeldbrief voor een lagere bonus aankondiging die u zal helpen om een ​​perfecte voorbeeldbrief te maken en die u ook helpt bij het overbrengen van deze moeilijke boodschap.


AVERTISSEMENT
Rien sur ce site ne doit être considéré comme un avis juridique et aucune relation avocat-client n'est établie.


Si vous avez des questions ou des commentaires, n'hésitez pas à les poster ci-dessous.


default user img

Modèles associés


Derniers modèles


Derniers sujets


Voir plus