Aanbevelingsbrief WordHoe trekt u iemands aandacht met een professionele aanbevelingsbrief?

Een aanbevelingsbrief wordt vaak verzonden van de huidige of vorige manager, supervisor, professor, collega, peer of persoonlijk contact die de kennis, vaardigheden of bekwaamheden die u bezit kan beschrijven. Natuurlijk verdient de persoon eerlijke en integere karakterreferenties.

Aanbevelingsbrieven kunnen worden gebruikt bij het zoeken naar werk of het aanvragen van een graduate school. Referentiebrieven kunnen nodig zijn bij het aanvragen van geldprijzen, zoals een beurs of beurs. Wanneer ze selectief in een portfolio worden gepresenteerd, bieden referentiebrieven overtuigend bewijs aan een werkgever of commissie over uw capaciteiten. Als alternatief kunnen aanbevelingen nuttig zijn en worden gegeven aan: vrienden, hogescholen, studenten, vrienden, familieleden, klasgenoten, enz.

Hoewel uw referenten een mondelinge referentie kunnen geven, kunnen brieven worden gebruikt als uw referentie is verhuisd, niet langer bij de organisatie is of om een ​​of andere reden buiten bereik is, zoals op vakantie, wanneer u uw referenties moet verstrekken.

Wie maakt een goede referentie?
Bij het zoeken naar werk is een huidige of vorige werkgever of direct leidinggevende de beste referentie. Het is ook acceptabel om een ​​directe leidinggevende op te nemen uit onbetaald werk, zoals een practicum of een vrijwilligersfunctie. Bij het aanvragen van een graduate of professionele school zijn personen die commentaar kunnen leveren op uw academische prestaties, zoals een professor, of een professional die actief is in het veld dat u wilt betreden, uitstekende keuzes. Persoonlijke en/of professionele kennissen, bijvoorbeeld een hooggeplaatst lid van de gemeenschap of een professional met een goede reputatie die u persoonlijk kent, zijn ook acceptabel.

Wat maakt een effectieve aanbevelingsbrief?
 • Gebruik actiewerkwoorden om uw prestaties, vaardigheden en sterke punten te beschrijven.
 • Het gebruik van de actieve stem geeft aan dat u taken hebt voltooid en gewenst gedrag hebt vertoond. De passieve stem kan aangeven dat er gebeurtenissen met je zijn gebeurd en dat taken zouden zijn voltooid, of je er nu wel of niet was.
 • Hoe u de verantwoordelijkheden hebt uitgevoerd die vereist zijn voor de functie of rol. Een gloeiende referentiebrief zal aangeven hoe u de verwachtingen in uw functie/rol hebt overtroffen, ook al is het maar op één gebied.
 • Beschrijvingen van uw bijdragen aan de werk-/academische omgeving, of het nu gaat om uw
 • werkgewoonten, zoals op tijd voltooide taken, of uw persoonlijke sterke punten, u bent bijvoorbeeld collegiaal en ondersteunend.
 • • Indien mogelijk, een verklaring waaruit blijkt dat de referent u opnieuw zou aannemen of met u zou samenwerken aan een ander project. Het kan ook zijn dat mensen meerdere keren voor dezelfde organisatie werken en het is goed voor je als uit de brief blijkt dat je meerdere keren voor of met de referent hebt gewerkt of dat ze verwachten in de toekomst met je samen te werken.
 • De contactgegevens van de scheidsrechter, inclusief zijn of haar volledige naam, toepasselijke titel, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres.

Beknopte aanbevelingsbrief voorbeeld:

Voor wie dit aangaat,
Deze brief kan worden beschouwd als mijn persoonlijke aanbeveling voor {{naam}}. Tot voor kort was ik voor bijna acht jaar de directe leidinggevende van {{naam}}. Ik heb haar leren kennen als een zeer toegewijd persoon, in staat om opdrachten aan te pakken en iemand met een prettige persoonlijkheid. Naam is iemand die de leiding neemt en in staat is om nieuwe ideeën te presenteren en de voordelen ervan te communiceren...

Er zijn een paar overwegingen om mee te nemen als u een aanbevelingsbrief gaat schrijven. Zo een brief is meestal:

 • Kort, liefst één pagina lang;
 • Gestructureerd en geschreven om de sterke punten van de persoon die u aanbeveelt te benadrukken;
 • Schoon, foutloos en gemakkelijk te lezen;
 • Meteen duidelijkheid over de naam en de functie.

Deze aanbevelingsbrief template heeft manieren om de aandacht van uw werkgever te trekken. Elk ander essentieel onderdeel van uw document is gedekt.

Na het downloaden en invullen van de lege velden, kunt u elk detail en uiterlijk van uw aanbevelingsbrief aanpassen! U bent klaar in slechts enkele minuten. 

Download nu deze aanbevelingsbrief Word of Google Docs en creer een gedegen brief die indruk zal maken op de toekomstige werkgevers van uw vriend of collega! Print direct deze aanbevelingsbrief template uit.


DESCARGO DE RESPONSABILIDAD
Nada en este sitio se considerará asesoramiento legal y no se establece una relación abogado-cliente.


Deja una respuesta. Si tiene preguntas o comentarios, puede colocarlos a continuación.


default user img

Plantillas relacionadas


Plantillas más recientes


Temas más recientes


Lee mas